Some-analyysillä arvio tiliesi nykytilasta

Some-analyysillä arvio tiliesi nykytilasta

Some-analyysi antaa apua sisällöntuotantoon. Tuntuuko siltä, että some-tiliesi seuraajamäärät polkevat paikallaan? Että uusia sisältöjä on vaikea keksiä? Mietit, pistäisikö samat sisällöt kaikkiin kanaviin vai miten näitä erotellaan?

Omia sisältöjä on joskus vaikea arvioida. Ulkopuolisen tekemä some-analyysi antaa sinulle kuvan siitä, miten yrityksesi avautuu seuraajillesi ja mitä mielikuvia se herättää. Samalla saat hyviä ideoita entistä parempiin sisältöihin.

Analyysin tekevät some-spesialisti, valokuvaaja ja visualisti Omar el Mrabt ja Pienen Ideapuodin yrittäjä ja viestintäkonsultti Tanja Holmberg. Omar on tehnyt some-sisältöjä yrityksille usean vuoden ajan ja ylläpitää omaa suosittua @omarelmrabt Instagram-tiliään. Sosiaalisen median mainonnan hallinta kuuluu myös Omarin työkalupakkiin. Omar tarkastelee analyysissä erityisesti kuvien laatua ja toimivuutta mainoskäytössä. Saat myös ammattilaisen vinkit tunnisteiden käyttöön ja muutaman valmiin mallipostauksen.

Tanja on työskennellyt elämys- ja matkailualan viestinnän ja markkinoinnin parissa yli 20 vuotta. Hänen yrityksessään Pienessä Ideapuodissa tehdään useita some-strategioita ja sisältösuunnitelmia vuosittain, sekä ylläpidetään eri yritysten some-tilejä. Tanja tarkastelee some-tilejä strategisesta näkökulmasta; löytyykö brändin ydin ja pääviestit myös sosiaalisesta mediasta. Entä herättävätkö sisällöt kiinnostusta tämän päivän yleisössä?

Some-analyysin sisältö:
Arvioimme sinun yrityksesi some-tilien perusasiat, kuten
– esittelytekstit ja muut perustiedot, tunnisteiden tehokas käyttö
– eri sisältömuodot ja kuinka niitä hyödynnetään tileillä
– seuraajamäärät ja seuraajien aktiivisuus
– Instagramin ja Facebookin sisällöt ja niiden erot – vai onko eroja
– mainonnan hyödyntäminen
– postausten kiinnostavuus, mukana parhaat esimerkit toimivista sisällöistä
– tukevatko postaukset brändimielikuvaa ja yrityksesi pääviestejä
– kuvien / videoiden /tekstien laatu, ovatko ne riittävällä tasolla
Analyysin pääteeksi sinulla on:
– kompakti analyysi tiliesi nykytilasta SEKÄ
– selkeät kehitysehdotukset, joilla pääset nopeasti eteenpäin omassa työssäsi. Sisältää viisi valmista postausesimerkkiä.

Mitä tarvitsemme sinulta ennen työn aloitusta
– Puoli tuntia brief-palaveriin Teamsissä tai livenä
– Brändisi pääviestit

Aikaikkuna
– Kirjallinen analyysi on valmis kahden viikon kuluttua siitä, kun olemme pitäneet brief-palaverin. Esittelemme sen sinulle henkilökohtaisesti tai Teamsin välityksellä niin halutessasi ja ilman eri kustannusta.

Some-analyysin hinta
– 1200 e + alv

Kysy lisää täältä: tanja(at)pieni-ideapuoti.fi

Miljoonayleisö tarjolla Instagram Reelsin avulla

Lyhyiden musiikkivideoiden ympärille kehittynyt TikTok sai haastajan, kun Instagram julkaisi elokuussa 2020 uuden Reels-toiminnon 50 eri maassa, Suomi mukaan lukien. Reels on käytännössä Instagramin sisällä oleva kopio vuonna 2016 perustetusta TikTok -palvelusta*. Yrityksille Reels tarjoaa pääsyn miljoonayleisön pariin.

Miten Instagram Reels eroaa TikTokista?

Instagram Reels on yrityksille mielenkiintoinen ominaisuus, koska siinä yhteisöä ei tarvitse luoda uudelleen uuteen kanavaan (kuten TikTokissa), vaan yritys voi hyödyntää Instagramin olemassa olevaa yleisöä.

Moni on jo ehkä unohtanut, että Instagram Stories on kopio Snapchatin 24 tuntia näkyvästä “My Story” -ominaisuudesta. Instagramin kehittäessä omaa versiotaan, kuihtui Snapchat nuorten kanavaksi. Instagramissa Story-ominaisuutta taas käyttävät kaiken ikäiset. Tämä sama tapahtunee Instagram Reelsin osalta.

Miten Instagram Reels toimii ja millaisia sisältöjä siellä julkaistaan?

• Instagram Reels koostuu 3-15 sekunnin pystyvideoista
• Videot voidaan kuvata Instagramin omalla kameralla tai ladata sinne muualla tuotettu video
• Voidaan nauhoittaa kerralla tai koostaa useammista videoista

Instagram Reels sisältänee paljon tanssivideoita, ja musiikki tulee olemaan keskiössä. Mutta matkailusisältö on kasvava trendi.

Videot, missä juodaan höyryävää kahvia järven rannalla, avataan verhot hotellihuoneesta auringon noustessa tai leikataan hidastettuna lusikalla jäätelöannosta – tunnelmallisen musiikin säestämänä – ovat erittäin toimivaa sisältöä Instagram Reelsissä. Musiikin voi valita miljoonista Instagramin tarjoamista kappaleista, kuten Instagram Storyssä, tai käyttää omaa itse nauhoittamaansa musiikkia/ääntä.

Käyttö:

Reels löytyy Instagramin “tutki”-välilehdeltä, eli suurennuslasikuvakkeen takaa apin vasemmasta alalaidasta.

Kun olet avannut ensimmäisen videon, pääset seuraavaan ylöspäin pyyhkäisemällä. Videoita voi kommentoida sekä tykätä painamalla sydäntä.

Algoritmi päättelee kiinnostuksesi kohteet sen perusteella, ketä Instagramissa seuraat ja mille videoille annat sydämiä. Jos tykkäät videoista, missä vaelletaan luonnossa ja juodaan kahvia, etsii algoritmi sinulle jatkossa eteerisiä luontovideoita.

Miten Instagram Story ja Reels eroavat toisistaan?

Instagram Story voi olla joko kuvia tai videoita, Reels vain videota. Oleellisin ero on se, kelle sisällöt näkyvät. Storyt näkyvät vain seuraajille, eli jos yrityksen tilillä on 500 seuraajaa niin Story tavoittaa maksimissaan 500 henkilöä. (Sijainnin merkitsemällä saattaa toki saavuttaa enemmän yleisöä.)

Reels-videot saavat lisänäkyvyyttä hashtagien kautta, aivan kuten Instagram-seinän julkaisut.
Jos Reels-sisältö on mielenkiintoista, voi katsojamäärä pompahtaa jopa miljooniin algoritmin alkaessa suosia sisältöä – vaikka yrityksen tilillä olisi vain se 500 seuraajaa.

Reels tarjoaa siis yrityksille mahdollisuuden lyödä läpi isosti ja saada paljon kokoaan suurempaa näkyvyyttä tuottamalla videoita elämyksistään – kuten majoituksesta, ruuasta tai aktiviteeteista. Nämä kaikki ovat keskeistä sisältöä Reelsissä.

Huomioitavaa Reelsissä on se että koskaan ei voi tietää mikä video “lähtee lentoon” ja nousee viraalihitiksi. On siis tärkeää kokeilla ja tuottaa useita videoita, koska jos yksikin niistä nousee hitiksi, on se kaiken vaivan arvoista.

Haluatko lähteä kokeilemaan Reelsiä? Pienestä Ideapuodista saat Instagram-ammattilaisten apua.

* Mikä TikTok?

TikTok on varsinkin nuorten, 16¬–24 vuotiaiden suosima videoiden jakopalvelu. Palvelun sisältö on laajentunut nopeasti erilaisista tanssi- ja karaokevideoista kaikenlaisen 9–15 sekuntia kestävän musiikillisen viihteen kodiksi.

TikTok on kasvattanut suosiotaan huimaa tahtia. Vuonna 2016 perustettu palvelu on neljässä vuodessa onnistunut keräämään jo yli 800 miljoonaa aktiivista kuukausittaista käyttäjää.

Reels-kuvauksen on kirjoittanut Pienen Ideapuodin vakituinen avustaja Omar El Mrabt.

Kirja vieköön nauratti, vaikutti ja liikutti

Kirja vieköön nauratti, vaikutti ja liikutti

Lukekaa ihmiset enemmän

Baba Lybeckin kirjallisuustapahtumasarjan ensimmäinen osa koettiin keskiviikkona 18.1. Savoy-teatterissa. Ilmassa oli historiallisen suurhetken tuntua, kun lavalle nousivat presidentti Tarja Halonen ja presidentinrouva Tellervo Koivisto yhteiseen keskusteluun.

Read More