Viisi vinkkiä Vanhan Rauman ravintoloihin

Viisi vinkkiä Vanhan Rauman ravintoloihin

Viisi vinkkiä Vanhan Rauman ravintoloihin

Ruokapuoti Lumo
Kuvaaja: Kim Ekman

Rauma on kiinnostava ruokamatkailukohde Suomen länsirannikolla.  Vanha Rauma tarjoaa kiinnostavia ravintolavaihtoehtoja länsirannikon lähiruoasta moderniin aasialaiseen keittiöön. Yhden yön reissulla ehtii paitsi syödä hyvin myös ihastua vanhan kaupungin tunnelmaan ja taloihin. Jokaisella puutalolla on oma nimi ja monen ikkunassa pari posliinikoiria kertomassa siitä, onko isäntäpari kotona vai ei.

Unescon maailmanperintökohde Vanha Rauma ei ole museokohde, vaan kaupunginosa, jossa asutaan ja eletään tavallista elämää. Tosin normaalia viehättävämmässä ympäristössä. Kävely kapeilla kaduilla, kauniiden talojen lomassa vie menneeseen aikaan. Tunnelma on rauhoittava ja hiljaisuus tuntuu hyvältä.

Jukeboxi soi Rouva Mannerin tyylikkäässä kotihotellissa

Viikonlopun viettoon Vanhassa Raumassa kuuluu majoitus juuri täällä, Rouva Mannerin emännöimässä Pikkurivissä Vanhan Rauman laidalla. Tämä paikka on elämys kaakeliuuneineen, kamiinoineen ja jukeboxeineen on oikea aarre. Keittiö on hyvin varusteltu ja sisustus todella kaunista. Rouvalla on tuntuma vanhan säilyttämiseen sille kuuluvalla arvolla. Pikkuriviin mahtuu mainiosti kaksi pariskuntaa viikonloppua viettämään; kaksi nukkuu yläkerrassa ja kaksi alakerran makuuhuoneessa.

www.rouvamanner.fi

Hae lähiruokamenun tarvikkeet Ruokapuoti Lumosta

Pikkurivissä ja muissa kotimajoituskohteissa voi kokkailla itse hyvän lähiruoka-aterian. Raaka-aineet saa hankittua muutaman askeleen päästä kauppatorilta ja Ruokapuoti Lumosta. Tori on Rauman sykkivä sydän, jossa pystykahvien lisäksi napataan mukaan todellista lähiruokaa; kalaa, marjoja ja vihanneksia kauden mukaan. Lumo on kekseliäästi sisustettu lähi- ja luomuruokakauppa, joka myy myös keittiötarvikkeita, luomukosmetiikkaa ja ympäristöystävällisiä pesuaineita.

Puodista löytyy vanha auton takakonttiin koottu laaja pienpanimoiden olutvalikoima, johon kannattaa tutustua. Viikonloppuisin Lumon omistaja Tero järjestää mm. raakasuklaa- ja smoothiekursseja sekä olut- ja juustomaistiaisia. Lumo ja torin kulmalla sijaitseva kunnianhimoinen Ravintola Goto järjestävät myös yhdessä ruoka- ja olutiltoja.

Kuninkaankatu 26

www.ruokapuotilumo.fi

Jos istut mieluummin valmiiseen pöytään, kokeile näitä.

 Kepeä italialainen Osteria da Filippo

Kauppakadun pikku kuppila on melko vaatimattomasti mutta hauskasti sisustettu. Täällä, Vanhan Rauman ytimessä, tarjoillaan italialaista ruokaa pikkuruisista salaateista pastaan ja foccacciaan. Paikan juttu on taikinajuureen leivottu herkullinen pizza. Jälkiruoaksi suosittelen Suomen Turussa käsinvalmistettua ja Raumalle kuljetettua jäätelöä.

Tuotekehittely talossa on luovaa, joten jos haluat juhliisi oman pizzerian, lähtee Osteriasta liikuteltava pizzauuni tykötarpeineen liikkeelle. Ehkä ei tarpeellinen palvelu turistille mutta kuitenkin.

Kauppakatu 20

www.osteriafilippo.com

Fiinimpään iltaan ravintola Goto

 Torin kulmassa sijaitsee tasokas Goto. Ravintolan keittiötä luotsaa entinen Top Chef -kisan voittaja Teemu Laurell ja taustalla vaikuttaa entisiä jääkiekkoilijoita ja raumalaisia ravintola-alan ammattilaisia. Ravintola valittiin juuri lukijoiden suosikiksi Glorian Ruoka&Viini -lehden äänestyksessä, eikä suotta.

Ravintolassa on kodikas tunnelma ja ikkunoista voi seurata Rauman sydämen eli torin elämää. Goto tarjoilee laadukkaista raaka-aineista valmistettua hyvää ruokaa.

Jos ei ole nälkä, voi istuskella Goton viinibaarissa. Hyviä baareja Raumalla ei vielä olekaan liikaa. Lauantaisin tarjoillaan brunssia.

Kuninkaankatu 17

www.ravintolagoto.fi

Lungi Asian on uusin tulokas

Uusin ravintolatulokas Raumalla on torin kulmalle ilmestynyt Lungi, joka kertoo tarjoilevansa modernin aasialaisen keittiön annoksia lounaasta puoleen yöhön. Paikassa on kaunis, selkeä miljöö ja erittäin hyvä palvelu. Sisääntulon luona odotti sohvaryhmä lehtineen ja toisessa päässä pieni baari. Paikan leivitetty buffalo-mozzarella-annos mango-kurkkusalaatilla sulaa suussa ja korealainen perinneruoka bulgogi on myös hyvä tuttavuus.

Vanhan Rauman torin laita

http://www.lungiasian.fi/

Kaffet ja hyvälist karhujen kanssa

Jokaiseen Rauma-vierailuun on sisällytettävä päiväkahvit perinteisessä Kontion kahvilassa, nykyiseltä nimeltään Wanhan Rauman kahvila. Kahvila on ideaali paikka laiskaan sunnuntain alkuiltapäivään ennen loman päättymistä. Talo tarjoaa oman leipomon tuotteita, kuten vaniljamunkkeja, erilaisia leivoksia ja Euran rinkeleitä.

Kahvila hyödyntää myös kivasti sesonkeja tuotteissaan. Monenkirjava nallekarhujen joukkio löytyy kahvilan hyllyiltä, tuoleilta ja näyteikkunasta.

Wanhan Rauman kahvila, Kuninkaankatu 9

www.kontion.fi

 

About the Author